Djurgården värvar – allsvenskans förste sydkorean klar

Djurgården fortsätter att värva. Nu har den sydkoreanske mittfältaren Soo Yong Yoon, 19, skrivit på för blåränderna.

Allsvenskans förste sydkorean någonsin är ett faktum. Soo Yong Yoon har nämligen skrivit på för tre år med Djurgården. Den 19-årige mittfältaren har tränat med Djurgården sedan i början av februari och imponerat så pass mycket att han nu får en chans i Stockholmsklubben.

– Han har skrivit på ett treårsavtal och det finns en öppning efter den här säsongen om vi vill diskutera hans framtid. Yoon är ju bara nitton år och har under de här veckorna utvecklats enormt och visat att han är en skicklig fotbollsspelare, otroligt ambitiös och professionell. Utöver det har han dessutom visat värden på fystesterna som har varit i topp, säger sportchefen Bosse Andersson till klubbens hemsida.

– I den konkurrenssituation vi har i laget nu är det en spelare som passar perfekt in och han kommer att få en utbildningsplan och utvecklingsmöjligheter under det här året. Det lär bli mycket U21 till en början och på sikt kan han vara med och konkurrera om en plats i A-laget. Med tanke på hans ringa ålder är ju som sagt utvecklingspotentialen väldigt stor så det ska bli spännande att följa honom i Dif.

Yong Yoon har tillhört Nike Academy i England och det var där som Djurgårdens Mats Jansson upptäckte sydkoreanen.
– Det känns jättebra och jag är mycket glad över att få chansen i Djurgården. Det finns väldigt duktiga spelare och tränare i föreningen och jag trivs bra här även om Sverige är ett väldigt annorlunda land för mig. Jag är inte riktigt van vid den här kylan men jag har hört att det blir betydligt varmare på sommaren, säger 19-åringen och beskriver sina styrkor:

– Passningsspelet och snabbheten, skulle jag nog säga. Jag slår gärna långa crosspassningar och gör också en del mål.

Läs hela artikeln här – Djurgården värvar – allsvenskans förste sydkorean klar